Gemeente op de hoogte van plannen stadion AGOVV in Natura2000 gebied (Europaweg)

Al eerder bereikten ons berichten dat dhr Goudkuil opnieuw bezig is te proberen zijn investering aan de Europaweg te verzilveren. Nadat hij eerder bakzeil heeft gehaald met het plan om 11 ha beschermd bosgebied te kappen om er een stadion met een 24/7 family-entertainer centre te bouwen, zijn er opnieuw plannen bij de gemeente ter sprake gebracht om het bosgebied te gaan bebouwen.

Dhr Goudkuil schijnt te hebben aangeboden om een stadion voor de noodlijdende voetbalclub te financieren op voorwaarde dat de rest van de grond bestemd gaat worden voor bedrijventerrein.

Dit plan lijkt op voorhand gedoemd om te mislukken. De grenzen van Natura2000 liggen vast. Er zijn weliswaar een paar redenen om daar van af te wijken, maar daaraan voldoen AGOVV, noch Goudkuil, in de verste verten niet aan. Er moet een groot maatschappelijk belang gediend worden en er mogen geen alternatieven zijn. Vooral het tweede argument is niet aan de orde. Het niet kunnen financieren van een alternatief is voor Natura2000 geen reden om de grenzen te wijzingen. We zijn benieuwd of deze koe toch een haas gaat vangen.
Ondertussen doet AGOVV er verstandig aan om naar alternatieve locaties uit te kijken. Wellicht is het Beekbergerbroek een optie. Die grond is van de gemeente en de gemeente is naarstig op zoek naar een zinvolle bestemming voor dat gebied.

Zodra er nieuws is zullen we het op onze site plaatsen.

AGOVV gaat vol voor Goudkuil bos, locatie Malkeschoten is afleidingsmanoeuvre !

In 2013 wordt het bestemmingsplan Orden opnieuw vastgesteld. Goudkuil zal trachten zijn plannen (het te gelde maken van zijn bosgebied aan de Europaweg) doorgang te laten vinden.

Goudkuil probeert het opnieuw met AGOVV

 

 

Na een periode van betrekkelijke rust verscheen op 25 nov twee artikelen in de Stentor over een ecostadion  voor AGOVV dat de gemeente moet betalen. Dit stuk is geplaatst naar aanleiding van een brief van Ton Robbers, van Dommerholt advocaten, aan de stentor en aan de politieke partijen. Dommerholt is eerder actief geweest voor Goudkuil om te onderzoeken of de natuurbeschermingsmaatregen Natura2000 wel wettig was, immers deze maatregel beschermt het bos aan de Europweg tegen de plannen om 11 hectare bos te kappen voor een betonnenkolos als een stadion. Als AGOVV begint met eco in combinatie met stadion dan vrezen wij dat zij hun oog opnieuw hebben laten vallen op een stuk natuur. En de eco is dan bedoeld om de gemeente te paaien.
We blijven u informeren.